Прес-центр9 лютого 2018, 10:02

Мешканця Новопсковського району обвинувачують у незаконній порубці дерев у захисному лісовому насадженні

Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця за фактом незаконної порубки дерев у захисному лісовому насадженні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч.1 ст. 246 КК України.

Встановлено, що на початку листопада 2017 року особа, перебуваючи на території лісосмуги, маючи злочинний намір, направлений на незаконну порубку  порубки дерев у захисному лісовому насадженні за допомогою бензопили спиляв 22 дерева акації чим спричинив державі матеріальної шкоди на суму 20131,80 грн., що є істотною шкодою, так як унаслідок незаконної порубки лісу  змінено щільність насадження та порушена його стійкість.    

За результатами проведення досудового розслідування 29.01.2018 обвинувальний акт з позовом про відшкодування завданої кримінальним правопорушенням матеріальної шкоди спрямовано до Новопсковського районного суду в порядку ст. 291 КПК України.

 

Довідково: санкцією частини 1 статті 246 Кримінального Кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

 

 

 

Прокурор

Новопсковського відділу                                                             Мукбаніані Д.В.