Прес-центр4 cічня 2018, 16:01

Методичні об`єднання вчителів

      Традиційна модель освіти, яка спрямована на передавання учневі необхідних знань, умінь і навичок у наш час втрачає свою перспективність. Акцент зміщується на компетентність учня та його загальнолюдські якості; на забезпечення цілісного орієнтування кожного випускника школи у світі з позицій та інтересів його особистості. Ці завдання постають сьогодні  перед кожним сучасним вчителем.

            4 січня 2018 року на базі Новопсковської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулись засідання районних методичних об`єднань. Більше 300 вчителів з 15 навчальних предметів  зібрались на секційні засідання.

           Розвиток творчої активності вчителя – так можна визначити головну тему для  обговорення. Педагоги ділились кращим досвідом роботи, презентували свої творчі доробки в канун атестації, під час якої кожний освітянин підтверджує своє право називатися  вчителем.        

Участь учнів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів, зміни в програмах ЗНО у 2018 році, шляхи підвищення ефективності  навчання, застосування   нових  педагогічних технологій в контексті розбудови Нової української школи, актуальні питання удосконалення навчального процесу стали темою обговорення на засіданнях методичних об`єднань, адже умовою розвитку сучасної школи  є системне сприйняття учителями педагогічних реалій, нестандартне мислення, стійка внутрішня мотивація до реалізації ідей та інновацій на рівні змісту, форм і методів навчання,  оскільки «нова школа кладе за головну мету збудити, дати виявитися самостійним творчим силам дитини»(С.Русова).