Прес-центр26 лютого 2020, 09:02

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ НАКАЗ військового комісара Старобільсько - Новопсковського об’єднаного районного військового комісаріату (з адміністративно-господарської діяльності) 24.02.2020 смт. Новопсков

На виконання Указу Президента України від 16.01.2020 року № 13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році», відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 № 352, розпорядження голови Новопсковської районної державної адміністрації від 20.02.2020 року № 73, з метою підтримання Збройних Сил України, інших військових формувань України у боєздатному стані та реалізації громадянами України конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини, у квітні - червні 2020 року проводиться призов громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань. На підставі викладеного наказую:

 

 

1. У квітні - червні 2020 року провести призов громадян України 1993 – 2002 року народження на строкову військову службу до Збройних Сил України.

 

 

2. Явці на призовну дільницю Старобільськ-Новопсковського об’єднаного районного військового комісаріату Луганської області для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни 1993-2002 року народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27 річного віку, не мають права на звільнення, відстрочку від призову або не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин.

 

 

3. Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути на призовну дільницю Старобільсько-Новопсковського об’єднаного районного військового комісаріату за адресою: Луганська область, м. Старобільськ, вул. Айдарська, 2 у визначений час з документами, що вказані в особистих повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток про явку до призовної дільниці, повинні особисто прибути в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України, до 10.03.2020 року включно, та при собі мати в обов’язковому порядку документи, які засвідчують особу.

 

 

4. Усі громадяни призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу, або тимчасово перебувають на території смт. Новопскова та Новопсковського району, зобов’язані негайно повернутись до місць, де вони перебувають на військовому обліку, для проходження призовної комісії та подальшого вирішення питання про їх призов на строкову військову службу.

 

 

5. Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються по повістці до військового комісаріату або не виконують вимоги пункту 3 цього наказу, несуть відповідальність згідно чинного законодавства.

 

 

6. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності на вимогу військового комісара забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовної дільниці Старобільсько-Новопсковського об’єднаного районного військового комісаріату.

 

 

7. Контроль за доведенням наказу покласти на капітана С.ВОЙТЕНКА, заступника військового комісара - начальника відділення комплектування.

 

 

 

Військовий комісар

Старобільсько - Новопсковського

об’єднаного районного військового комісаріату

капітан                                   С.СВИРИДЕНКО