Прес-центр1 червня 2020, 17:06

На День захисту дітей голова Новопсковської районної державної адміністрації Світлана Слюсарєва разом з керівництвом Луганської облдержадміністрації привітали дітей в дитячому будинку сімейного типу та прийомній сім'ї

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей –‒ прекрасне свято радості та надії. Діти - це головна радість і надія для батьків. Вони справжнє майбутнє не тільки для держави, а й для всього світу, але нажаль не всім пощастило виховуватися в рідній родині та відчувати домашнє тепло та турботу. Саме тому нам дорослим необхідно зробити все, аби захистити права та інтереси дитини. На цьому світі є люди, які переймаються проблемами дітей та намагаються зробити все можливе аби вони зростали в родині та отримували все необхідне. На території Новопсковського району в березні 2018 року було створено дитячий будинок сімейного типу Романенко.

Сім’я Романенко Андрія Анатольовича та Галини Олексіївни виховують рідну дитину та 6 дітей, позбавлених батьківського піклування, які знайшли  у нових батьків любов, розуміння та заботу. Батьки-вихователі сьогодні планують взяти в свою сім’ю ще трьох братиків, у яких померла мама і вони залишились сиротами.

Батьки – вихователі мають підхід до кожної дитини, намагаються якомога більше дати дітям, навчити їх всьому необхідному для подальшого життя та стати гарною людиною в цьому світі. Головна їхня ціль це щастя кожної дитини.

 Саме в цей день  до дитячого будинку сімейного типу Романенко в селище Білолуцьк завітали з привітаннями та подарунками заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська, голова Новопсковської райдержадміністрації Світлана Слюсарєва, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Під час зустрічі діти зустріли гостей з посмішками та гарним настроєм, в будинку перебувала атмосфера радості та тепла. Катерина Безгинська  побажала дітям успіхів та здійснення заповітних мрій. Світлана Слюсарєва додада, щоб вони росли радісними, прославляли свою родину  та рідний край. Раїса Родіна зичіла батькам – вихователям міцного здров’я та наснаги.

 Також, головою Новопсковської РДА Світланою Слюсарєвою разом із начальником служби у справах дітей Світланою Колесник було відвідано прийомну сім'ю Черкасової Ольги Володимирівни та Черкасова Сергія Петровича, які виховують дівчинку. Прийомні батьки та їх прийомна дитина є внутрішньо переміщеними особами. В цій сім’ї дівчинка здобула родину та душевне тепло, якого їй так не вистачало.

 

Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей.