Прес-центр27 липня 2017, 09:07

На допомогу захисникам Батьківщини

В рамках співпраці Новопсковського районного центру соціальних служб, для сім’ї, дітей, молоді і Прикордонної  комендатури на території Білолуцької застави відбулися групові заходи для особового складу прикордонної служби «Білолуцьк», «Танюшівка», «Новобіла». Директор Новопсковського РЦСССДМ Ольга Кравченко познайомила присутніх із можливостями надання безоплатних послуг психосоціальної підтримки прикордонників та членів їх сімей на базі центру як в груповій, так і в індивідуальній формах. Надано роздатковий практичний матеріал «На допомогу захисникам Батьківщини»  з переліком  необхідної інформації щодо правового й соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей в умовах особливого періоду.

Психотерапевтичне заняття з особовим складом прикордонної служби продовжила практичний психолог Тетяна Жук. Тренінг полягав у роз'ясненні основних аспектів роботи з посттравматичними станами, психологічними травмами, депресивними станами. Учасники відпрацювали основні практико-теоретичні  методики  боротьби зі стресом та напругою, пройшли експрес діагностування, результати якого будуть узагальнені для  розробки програм  подальших зустрічей.

Заступник начальника відділу з персоналу «Білолуцьк» майор Олександр Морщавка назвав тренінг «надзвичайно актуальним» для його підлеглих, так як  в умовах роботи в зоні проведення антитерористичної операції прикордонники  перебувають «під постійною напругою», мають складнощі у взаємостосунках з рідними.

Заступник коменданта Білолуцької застави Прикордонної комендатури «Білолуцьк» з персоналу майор Андрій Сциборовський також зазначив, що,  чим кращий морально-психологічний стан прикордонників, тим менше дискомфорту доставляє огляд екіпажам транспортних засобів на кордоні. З цієї точки зору проведений тренінг став черговим кроком підвищення кваліфікації прикордонників на конкретному напрямку роботи і познайомив з найсучаснішими психотерапевтичними стандартами методів подолання стресів, травм та їх наслідків.  Слід додати, що представники адміністрації Білолуцької застави  акцентували увагу на падіння інтересу до роботи, постійні стресові ситуації з окремими підлеглими та їх групами, тому тренінгові заняття з особовим складом Білолуцької застави Прикордонної комендатури буде продовжено.