Прес-центр23 серпня 2020, 19:08

На Новопсковщині проведено урочисті заходи присвячені Дню Державного Прапора України та 29-й річниці незалежності України

23 серпня о 9.30 біля районного Центру культури та дозвілля в смт Новопсков відбулася офіційна церемонія підняття синьо-жовтого стягу до Дня Державного Прапору України. Це свято кожного року відзначається напередодні Дня незалежності нашої держави. З вітальними словами з нагоди відзначення національних свят до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Світлана Слюсарєва та Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв.

Після офіційного привітання відбулось вручення грамот кращим працівникам району, серед яких лікарі, вчителі, працівники культури, освіти, поліцейські, рятувальники, прикордонники.

З метою підтримки талановитої молоді Новопсковщини, під час урочистостей, голова райдержадміністрації  спільно з заступником голови районної ради вручила паспорта громадянина України та цінні подарунки від АТ «Ощадбанк» представникам молодої громади Новопсковщини – Коняхіній Катерині, Латиніну Ярославу та Луганській Марії.

 Для святкового заходу працівники Центральної районної  бібліотеки підготували акцію «Міняємо кульку на вірш про Україну». Всі бажаючі мали можливість долучитися до декларування віршів та отримати синьо-жовті кульки. Також синьо-жовті, тільки стрічки, пов’язали учасники свята, долучившись до патріотичної акції «Блакитний і жовтий навколо нас» та відобразивши щасливу мить свята у яскравій фотозоні.

Новопсковським краєзнавчим музеєм представлено банерну виставку «Славетні епохи України».

Творчі колективи піснями та танцювальними номерами дарували присутнім святковий настрій.

Після святкової частини відбулося покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка в с. Осинове.