Прес-центр19 березня 2019, 15:03

На Новопсковщині судитимуть керівника державної установи, яка через службову недбалість спричинила державному бюджету збитки на суму понад 96 тис. грн при закупівлі медичного обладнання за завищеними цінами

 

Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно службової  особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

         Установлено, що у жовтні 2017 року директор однієї із державних установ Новопсковського району, будучи службовою особою,  наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, діючи всупереч вимогам чинного законодавства, не дослідивши належним чином цінову політику, що склалася на той час на внутрішньому ринку України, уклала з фізичними особами-підприємцями договори на придбання обладнання для лабораторних досліджень за цінами, значно вищими від середньо-визначених ринкових цін. У подальшому жінка підписала платіжні доручення, на підставі яких бюджетні кошти були перераховані суб’єктам господарювання.

Вказані дії призвели до спричинення збитків державі на суму понад 96 тис. грн.

У кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про стягнення з обвинуваченої завданої бюджету матеріальної шкоди.

З метою забезпечення цивільного позову на  нерухоме майно вказаної службової особи накладено арешт.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу, виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі строком до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

Начальник

Новопсковського відділу                                                                     Є. Сукач