Прес-центр22 червня 2020, 14:06

На Новопсковщині вшанували пам’ять жертв війни в Україні

22 червня 1941 року назавжди лишиться в українській історії як одна з найбільш трагічних дат. День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні встановлено на згадку про початок Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яка забрала десятки мільйонів людських життів. Її бої стали одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття. Українці внесли величезний внесок у розгром нацистської Німеччини. Під час війни загинув кожен п’ятий українець.

Більше 6 тисяч Новопсковців загинуло на фронтах війни. Під час окупації району нацисти закатували до смерті 345 мирних жителів. У боях за оборону та визволення Новопсковщини загинули 1015 чоловік. Невиліковними шрамами війни зостались на землі Новопсковщини 24  братських могили.

Ми маємо зберегти правду про ті страшні події. Щороку цього дня ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу, про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані іншими людьми.

Сьогодні, на Новопсковщині вшанували пам'ять загиблих у війні хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя Меморіалу загиблим воїнам голова райдержадміністрації Світлана Слюсарєва, голова райради Борис Лебедєв, представники райдержадміністрації, районної ради, громадськості.