Прес-центр10 липня 2020, 13:07

На вступ до «Кадетського корпусу» – найвищий конкурс в Україні

«Я щасливий! Чотири місяці тут панувала тиша, а сьогодні здавати вступні випробування прибули 170 юнаків з усіх міст на районів Луганщини. Вони – майбутнє України! Хто буде захищати свою малу батьківщину краще ніж хлопці, що народились у Станиці Луганській або у самому Луганську», –  каже начальник Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», полковник Валерій Ємбаков.

За підсумками випробувань кадетами стануть 112 юнаків зі 170, що зареєструвались. Це найвищий конкурс серед подібних навчальних закладів в Україні.

Крім вступних тестів з української філології та математики, наші хлопці мають пройти медичну комісію та професійно-психологічний відбір. Карантин вимагає від адміністрації ліцею суворого дотримання обмежень, тож випробування відбуваються одночасно у 18 аудиторіях по 10 осіб, а доступ на територію тільки після проходження температурного скринінгу та із дотриманням соціальної дистанції.

Привітати педагогів та майбутніх ліцеїстів прибув очільник області Сергій Гайдай.

Валерій Ємбаков ознайомив голову облдержадміністрації із навчально-матеріальною та побутовою базою ліцею та доповів про особливості та напрацювання в питанні організації дистанційного навчання та перспективи подальшого розвитку ліцею.

«Луганщині є чим пишатись. Ліцей – взірець для усіх навчальних закладів області. Сподіваюсь, що з його стін вийдуть фахові військові. Майбутні герої України», – поділився враженнями Сергій Гайдай.

Також він додав: «Я тут уперше, але розумію чому стільки бажаючих віддати своїх дітей саме у Кадетський корпус. Коли батьки, які ще коливаються, бачать рівень оснащення закладу чаша вагів одразу переважає у бік цього ліцею».

До речі, цими днями випускники закладу здають ЗНО і незабаром 91 ліцеїст стане курсантом вищих військових навчальних закладів.

Голова облдержадміністрації подякував полковнику Ємбакову, який зміг відновити з нуля діяльність ліцею.