Прес-центр6 жовтня 2020, 17:10

Національна служба здоров’я України повідомляє: Коли пацієнт з підозрою або встановленим COVID- 19 лікується вдома?

Пацієнтів із легкою формою підтвердженого або ймовірного захворювання на COVID-19 рекомендовано лікувати в домашніх умовах. Так само, як і одужуючих пацієнтів, які вже не потребують цілодобового нагляду.
Ось що ви маєте знати

Рішення про місце лікування приймає ваш сімейний лікар, з яким ви уклали декларацію.
Легкому перебігу захворювання притаманно:
температура до 38°C, що добре контролюються прийомом жарознижуючих препаратів;
нежить; сухий кашель без ознак дихальної недостатності;
відсутність шлунково-кишкових проявів (нудота, блювання та/або діарея) та змін психічного стану (порушення свідомості, млявість).
 Якщо пацієнт має легкі симптоми перебігу захворювання – лікар ПМД надає рекомендації щодо самоізоляції, лікування у разі погіршення стану. Якщо у пацієнта важкий перебіг захворювання – лікар первинки рекомендує виклик екстреної медичної допомоги за номером 103.
При лікуванні в домашніх умовах пацієнта не залишають напризволяще. Його стан контролюють медичні працівники ПМД. Спосіб контролю обирається лікарем ПМД індивідуально.
 Медичний працівник обов’язково має повідомити пацієнту спосіб зв’язку у разі необхідності. Наприклад, зазначити номер телефону, за яким слід телефонувати у разі погіршення стану. Якщо пацієнт має відвідати заклад ПМД самостійно, то йому потрібно визначити час і вхід до закладу.
(За матеріалами сайту НСЗУ)