Прес-центр22 жовтня 2018, 10:10

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

19 жовтня у відділі освіти відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти району за участю голови райдержадміністрації Людмили Латишевої. Були порушені питання фінансування освітньої галузі, зокрема, виплата заробітної плати, забезпечення проведення закупівель енергоносіїв та оснащення для 1-х класів за концепцією Нової української школи. Надважливою вважає голова райдержадміністрації і питання децентралізації, проведення оптимізації мережі закладів освіти. Адже це – прямий шлях до підвищення якості освіти, рівня надання освітніх послуг.

             На нараді обговорювалися також питання забезпечення права дітей на освіту з тимчасово окупованих територій України,  переваги інклюзивного навчання для дітей з особливими потребами, розширення можливостей для підвищення кваліфікації педагогічних працівників, забезпечення шкіл підручниками. Важливою ділянкою діяльності школи є  попередження домашнього насильства. Тому на нараді було наголошено саме на профілактичній  роботі з цього питання, використання в освітньому процесі Методичних рекомендацій щодо виявлення, реагування на випадки домашнього насильства і взаємодії педагогічних працівників із іншими органами та службами, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 2 жовтня 2018 року.

            Підсумовуючи нараду, начальник відділу освіти Світлана Кузнєцова  звернула увагу керівників шкіл на необхідність підвищення відповідальності педагогічних працівників за результати своєї діяльності, безумовне дотримання законодавства в галузі освіти.