Прес-центр4 лютого 2019, 09:02

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

 1 лютого у відділі освіти під головуванням начальника Світлани Кузнєцової, за участю голови райдержадміністрації Людмили Латишевої, відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти. На ній було розглянуто ряд важливих питань. Зокрема, начальник управління Держпродспоживслужби в Новопсковському районі Василь Колесник  звернув увагу на необхідність дотримання вимог чинного законодавства щодо організації харчування дітей у  шкільних їдальнях.   З можливостями  підготовки кваліфікованих кадрів через Новопсковський центр зайнятості та проходження учнями шкіл тестування по визначенню їх здібностей, психологічних особливостей, нахилів до певної професії познайомили Алла Пташинська та Ірина Федорова.  Продовжив цю тему Андрій Тарасенко,начальник Новопсковського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області, який  довів до відома присутніх  алгоритм кроків щодо вступу випускників, які планують здобувати професію рятувальника у закладах вищої освіти України за бюджетні кошти. Питання   протидії булінгу та відповідальності за нього педагогічних працівників, батьків неповнолітніх висвітлила спеціаліст Новопсковського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Демцова.

            У ході наради розглядалися також питання проходження учнями ДПА, запровадження інклюзивної освіти у закладах загальної середньої освіти району, забезпечення шкіл підручниками, проведення виховних заходів, активізація роботи шкільних музеїв, організація підвозу дітей та інші. Голова райдержадміністрації Людмила Латишева у своєму виступі наголосила на необхідності змін у галузі освіти, зокрема пов’язаних з децентралізацією. Саме цей шлях дає можливості для розвитку територій.

            Керівники шкіл взяли активну участь в обговоренні запропонованих питань і висловили впевненість, що такі конструктивні зустрічі сприяють оперативному вирішенню багатьох питань.