Прес-центр18 жовтня 2017, 08:10

Навчання державних службовців – запорука професійності.

Проведено навчання державних службовців Новопсковської районної державної адміністрації під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Людмили Черняк та за участі першого заступника голови райдержадміністрації  Вікторії Височиної, заступника голови райдержадміністрації Олександра Скорохода з наступним порядком денним:

1) Опрацювання положень постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців:

- Загальні питання проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

- Оцінювання службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» та «В».

-  Оскарження результатів оцінювання.

2) Різне.

Розпочинаючи навчання, керівник апарату звернув увагу присутніх на доцільність проведення планових навчань з питань, що стосуються державної служби. 

Після оголошення порядку денного надали слово Вікторії Височиній, яка нагадала про вимоги до правильності написання проектів розпоряджень, листів та інших документів. Також надала доручення керівнику апарата відновити моніторинг виконання контрольних документів.

У ході навчання завідувач сектору управління персоналом апарату райдержадміністрації Катерина Старцева доповіла, що відповідно до статті  44 Закону України «Про державну службу» результати службової діяльності державних службовців щороку підлягають оцінюванню для визначення якості виконання поставлених завдань, а також з метою прийняття рішення щодо преміювання, планування їхньої кар’єри, виявлення потреби у професійному навчанні. На виконання Закону України «Про державну службу» постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 року №  640 було затверджено Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. В цьому порядку визначено особливості організації та проведення оцінювання для посад державної служби категорії «А», «Б», «В». Крім того, визначено можливості оскарження результатів оцінювання державним службовцем.

Далі Ольга Лазуренко, начальник  відділу організаційної роботи та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, провела аналіз наданої інформації структурними підрозділами райдержадміністрації  на офіційний веб-сайт та подякувала за співпрацю.

Наприкінці навчання керівник апарату відповів на запитання учасників з вищезгаданих питань та підвів підсумки навчання.