Прес-центр14 серпня 2018, 09:08

Не залишимо без уваги жодної дитини!

            Діти – це квіти нашого життя! І це не просто гарна фраза. Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки їхнє майбутнє, а й майбутнє нашої країни.

           Кожна дитина має право проживати в сім`ї.  Адже сім’я – це храм надії і любові.

           Але є діти, які не захищені батьками - це діти, які виховуються в сім`ях, де батьки  не виконують належним чином батьківські обов’язки відносно них.

Станом на 14.08.2018 року на обліку в службі у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області перебуває 20 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Крім того, в районі проживає 243 багатодітних родини, в яких виховується 787 дітей, 198 малозабезпечених сімей, 274 одиноких матерів, 950 дітей внутрішньо переміщених осіб, 56 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою подолання дитячого сирітства, дитячої безпритульності та бездоглядності, підтримки дітей, надання їм допомоги з 20.08.2018 року по 20.09.2018 року в районі проводиться районна акція «Не залишити без уваги жодної дитини», в рамках якої приділяється увага щодо надання адресної допомоги (надання речей, продуктів харчування, канцелярського приладдя та інше) дітям зазначених категорій. Під час цієї акції на територіях селищних та сільських рад формуються банки речей, продуктів харчування, канцелярського приладдя для безкоштовного надання їх дітям зазначеної категорії. 

В зв’язку з вищезазначеним, та з метою соціально-правового захисту дітей звертаємось до всіх небайдужих людей щодо надання будь-якої допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітям внутрішньо переміщених осіб, дітям з багатодітних родин та малозабезпечених сімей.

Служба у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області, яка знаходиться за адресою: смт Новопсков, вулиця Українська, 27, (приміщення управління агропромислового розвитку), телефони: 2-14-40, 2-10-55, 0950547798, теж формує свій банк допомоги, яка буде передана дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям і сім`ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Крім того, повідомляємо, що 28.08.2018 року, 29.08.2018 року, 30.08.2018 року, 31.08.2018 року Новопсковським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) дітям зазначених категорій будуть надані безкоштовні  перукарські послуги за адресою: смт Новопсков, вул. Українська, 101,  (Новопсковське РТМО - 5 поверх).

В зв’язку з вищевказаним, прохаємо всіх небайдужих жителів нашого району надати допомогу дітям зазначених категорій.