Прес-центр4 листопада 2019, 16:11

Новопскові відкрилась мандрівна виставка «Фактор свободи»

Сьогодні в Новопскові відкрилась мандрівна виставка «Фактор свободи», що  розповідає про трьох українців, чиїми іменами називали цілий народ, – Мазепу, Петлюру та Бандеру. Біографії цих постатей різні, але їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Проте на шляху до її реалізації стояв ворог – Російська імперія. У протистоянні з ним їхні імена стали символом для свого народу і тавром для його ворогів. Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у фейсбук Мазепи, Петлюри, Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили, показати світло та тіні їхніх ключових рішень.

У виставці йдеться про «виклики» – Україну напередодні боротьби Мазепи, Петлюри і Бандери, про їхні відповіді і команди, які разом відстоювали нашу свободу. Про те, як сучасна армія вшановує традиції минулих подвигів.

Виставка викликала широкий інтерес серед жителів району. На відкритті були присутні співробітники відділів Новопсковського РДА, працівники музею, творчі колективи  Новопсковського РЦКД