Прес-центр8 травня 2018, 13:05

Новопсковщина відзначає День пам’яті та примирення!

              8 травня вся Україна відзначає День пам’яті та примирення. Цього дня біля Меморіалу загиблим воїнам смт Новопсков відбувся тематичний захід «День пам’яті та надії» та панахида за загиблими воїнами. Участь у заході взяли керівництво району, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, трудових колективів та громадськість району.

Сьогодні ми вшановуємо мужність і відданість тих, хто 73 роки тому здобував перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї страшної війни.

Сьогодні по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам'ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутній.

Учасники заходу вшанували пам'ять про тих, хто не повернувся з поля бою, хто навіки залишився на великій війні покладанням квітів до меморіалу та хвилиною мовчання.

         Подвиг ветеранів Другої Світової війни надихає сучасних героїв до нових героїчних вчинків. Адже завдячуючи їм, ми маємо яскравий приклад незламності духу, сили волі та того, як сильно   потрібно любити         свою Україну, аби подолати ворога та вибороти перемогу.

         Від щирого серця бажаємо всім здоров'я, благополуччя, миру та процвітання в рідній незалежній Україні!  

         Вічна пам'ять загиблим, честь і слава живим героям!  

Наприкінці заходу настоятель Миколо-Всіхсвятського храму ієрєй Віталій Потапов провів панахиду за загиблими воїнами.