Прес-центр21 cічня 2019, 09:01

Обговорення перспективних планів розвитку територій

Людина завжди шукає шляхи до кращого життя. Звичайно для цього потрібне не тільки духовне збагачення, але й матеріальне саме про це йшла мова на відкритих зборах Білолуцької громади.

Голова Білолуцької селищної ради Сергій Полтенко прозвітував перед загальними зборами громадян смт Білолуцьк та села Кубань про соціально-економічний стан селища. Секретар селищної ради представила до уваги присутніх Стратегію розвитку Білолуцької громади на 2019-2021 роки, яка передбачає поліпшення якості прийняття рішень, застосування ефективних, діючих та розроблення нових інструментів державного управління для подальшого соціально – економічного розвитку громади. Обговорення основних аспектів Стратегії розвитку серед учасників загальних зборів відбувалося жваво з внесенням пропозицій від громадськості. В результаті  активного обговорення громадою було прийнято рішення про затвердження Стратегії розвитку з внесенням наданих пропозицій.

         У зборах Білолуцької громади взяли участь голова Новопсковської райдержадміністрації Людмила Латишева, перший заступник голови РДА Світлана Слюсарєва, в.о. головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги Новопсковської районної ради» Володимир Калюжний, в.о. головного лікаря Новопсковського РТМО Олексій Нестеренко, представник Новопсковського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України в Луганській області.

Зі словами привітання звернулася до присутніх голова райдержадміністрації Людмила Латишева побажала добра, злагоди та нових здобутків у новому році. Також вона зазначила, що пріоритетними напрямками роботи райдержадміністрації є ремонт доріг, питання медичної галузі, реалізація в районі реформи децентралізації. Про шляхи розвитку району на 2019-2021 роки розповіла перший заступник голови райдержадміністрації Світлана Слюсарєва.

У ході спілкування голові райдержадміністрації було задано дуже багато питань щодо децентралізації, медичної реформи, ремонту доріг, укрупнення районів. На всі питання були надані вичерпні відповіді.

Виступили перед присутніми і представники медицини які розповіли про стан реалізації медичної реформи в районі та відповіли на всі питання які цікавили Білолуцьку громаду.

І на завершення зборів голова селищної ради Сергій Полтенко  ініціював питання про добровільне об’єднання Білолуцької територіальної громади з територіальними громадами Можняківської сільської ради,  Танюшівської сільської ради,  Козлівської сільської ради,  Павленківської сільської ради,  Новобілянської сільської ради у Білолуцьку селищну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селищі міського типу Білолуцьк. Цю ініціативу підтримала голова райдержадміністрації пояснивши всі переваги об’єднаної громади.

У процесі обговорення цього питання громада  Білолуцької селищної ради підтримала  ініціативу селищного голови про добровільне об’єднання територіальної громади.