Прес-центр24 cічня 2019, 13:01

Оголошення про проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році

Оголошення про проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році

 

Відповідно до Закону України «Про засади державної регіональної політики», положень ст. 241 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (із змінами) «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку», наказу Мінрегіону України від 24.04.2015 № 80 (із змінами) «Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» регіональна комісія оголошує конкурсний відбір інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2020 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

У відборі беруть участь подані в установленому законодавством порядку місцевими і центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування (далі – заявники) інвестиційні програми і проекти.

Інвестиційні програми і проекти мають відповідати одній з таких умов:

відповідність пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року та планам заходів з їх реалізації, в тому числі щодо розвитку спортивної інфраструктури, енергоефективності державних і комунальних навчальних та медичних закладів;

впровадження інвестиційних програм і проектів як проектів співробітництва територіальних громад;

проекти на підтримку добровільно об’єднаних територіальних громад.

Основними умовами відбору інвестиційних програм і проектів є їх відповідність зазначеним умовам, а також таким критеріям:

для інвестиційних програм і проектів, які передбачають будівництво, - наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації;

календарний план реалізації становить від одного до трьох років;

співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше 10 відсотків;

спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів;

загальна кошторисна вартість проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) понад 5000 тис. гривень, а для інших проектів – понад 1000 тис. гривень.

Технічні завдання розміщено на сайті http://dfrr.minregion.gov.ua

Окремо наголошуємо на необхідності врахування проектами, що передбачають здійснення будівельних робіт, урахування потреб осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Для участі у конкурсному відборі заявники подають документи визначені Порядком підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого наказом Мінрегіону України від 24.04.2015 № 80 (із змінами).

Документи подаються за підписом керівника заявника за формою, встановленою Мінрегіоном, в 2-х примірниках та обов’язково розміщується на веб-порталі http://dfrr.minregion.gov.ua, в термін до 01 березня 2019 року.

Документи надавати за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 5 поверх, кімн. 510 (Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрацїі). Час прийому документів: з 8-30 до 17-30 (перерва з 12-30 до 13-15) крім суботи та неділі.

Телефон для довідок: (06452) 23307.

Адреса електронної пошти: budget_loga@ukr.net