Прес-центр15 грудня 2020, 10:12

Особливості праці у зимовий період, на відкритому повітрі

Шановні роботодавці, Старобільське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області (далі – відділення управління) звертає Вашу увагу на створення безпечних умов праці під час холодів для працівників, які працюють або перебувають на відкритому повітрі - особливо при роботі на відкритих майданчиках.

Необхідно пам’ятати, що важливим заходом запобігання травматизму є проведення на підприємствах позачергових інструктажів з охорони праці, щодо безпечної поведінки у зимовий період для запобігання травмуванню та нещасним випадкам, надання першої допомоги при обмороженні.

Порядок виконання робіт за певних погодних умов визначається нормативно-правовими актами, а саме: Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженим наказом МОЗ України                               від 21.05.2007 № 246; Державними санітарними нормами та                                 правилами «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу», затвердженими наказом МОЗ України від 08.04.2014                       № 248; статтею 163 Кодексу законів про працю України від 10.12.1971                             № 322-VIII; ДСТУ EN 342:2017 «Одяг захисний. Комплекти та предмети одягу для захисту від холоду» (EN 342:2004; AC:2008, IDT); ДСТУ EN 14058:2008 «Одяг захисний. Одяг спеціальний для захисту від знижених температур»                   (EN 14058:2004, IDT); ДБН А.3.2-2-2009 «Охорона праці та промислова безпека у будівництві. Основні положення»; Правилами з охорони праці під час будівництва та ремонту об’єктів житлово-комунального господарства                     (НПАОП 45.2–1.02–90); Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті, затвердженими наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 27.03.2007 № 62                       (НПАОП 0.00–1.15–07; інструкціями з охорони праці.

Температурний показник значно впливає на працездатність людини, низькі температури повітря у робочій зоні належать до фізичних шкідливих і небезпечних факторів. Роботу за температури повітря -10 °С і нижче слід визнати такою, що проводиться у шкідливих умовах праці. За температури повітря, нижчої від -30 °С, клас умов праці визначається як «небезпечний».                      У таких умовах не допускається проведення робіт, крім невідкладних.

Найбільш схильні до впливу сезонних погодних умов наступні види діяльності працівників:

робота на відкритих майданчиках;
робота у приміщеннях, які не обігріваються;
робота, пов’язана з пересуванням до об’єкта (між об’єктами); обслуговування, або до будь-якого об’єкта;
робота на транспортних засобах;
охоронна діяльність тощо.

Згідно з вимогами статті 168 Кодексу законів про працю України від 10.12.1971 № 322-VIII працівникам, які працюють в холодну пору року на відкритому повітрі або в закритих неопалюваних приміщеннях, вантажникам та деяким іншим категоріям працівників у випадках, передбачених законодавством, надаються спеціальні перерви для обігрівання і відпочинку, які включаються у робочий час. Власник або уповноважений ним орган зобов’язаний обладнувати приміщення для обігрівання і відпочинку працівників.

Відповідно до вимог статті 13 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2694-XII (далі – Закон України) роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

Передбачені певні обов’язки роботодавців щодо охорони праці, життя і здоров’я людей, які працюють взимку на відкритому повітрі, а саме:

створення безпечних умов праці під час холодів для працівників, які працюють або перебувають на відкритому повітрі - особливо при роботі на відкритих майданчиках;

проведення (раз на рік) попереднього та періодичного медичних оглядів працівникам, які залучаються до робіт в умовах зниженої температури повітря у приміщеннях та на відкритих майданчиках;
надання перерв для обігрівання і відпочинку, які застосовуються залежно від температури повітря й сили вітру на місці. Порядок надання перерв для обігріву і відпочинку регламентується колективним договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку.
обов’язкове припинення робіт за певних несприятливих погодних умов. Забороняти виконання робіт на висоті під час ожеледиці та якщо температура повітря нижча за -20°С.
забезпечення працівників, які працюють в холодну пору року на відкритому повітрі, спеціальним одягом та спеціальним взуттям.

Зауважимо, що і самі працівники зобов’язані дбати про особисту безпеку і своє здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей під час виконання будь-яких робіт, під час перебування на території підприємства.

Пам’ятайте про власну безпеку, бережіть себе!

 

Страховий експерт з охорони праці Старобільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області  Сорокіна О.С.