Прес-центр19 липня 2019, 09:07

Оздоровлення дітей району – то наша спільна справа

 

          Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» управлінням соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації Луганської області спільно з відділом освіти райдержадміністрації, виконавчим комітетом Новопсковської ОТГ , виконавчими комітетами сільських та селищних рад було проведено роботу щодо формування банку даних дітей, які потребують особливої  уваги та підтримки,  мають право отримати  послуги з відпочинку та оздоровлення як за кошти місцевих бюджетів,   так і за кошти державного бюджету  в державному підприємстві України  «Міжнародний дитячий центр «Артек» та «Український дитячий центр «Молода гвардія».

Традиційно влітку на базі закладів загальної середньої освіти функціонували 4 табори з денним перебуванням, 16-літніх мовних таборів. За бюджетні кошти у таборах з денним перебуванням відпочили 750 дітей пільгових категорій. Діяльність таборів здійснювалась відповідно до планів та програм, які передбачають заходи різноманітного спрямування, в тому числі проведення культурно-масових, фізкультурно-спортивних заходів, заходів із національно-патріотичного виховання. На території Новопсковської ОТГ діяло 6 денних пришкільних оздоровчих таборів, в тому числі один табір спортивного спрямування утворений при Новопсковській дитячий спортивно-юнацькій школі.

            У дітей нашого району є гарна можливість та є бажання батьків оздоровлювати  дітей в ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина», де створено всі належні умови для повноцінного оздоровлення дітей, батьки можуть спілкуватись з дітьми в любий час  та контролювати процес оздоровлення. Новопсковська ОТГ оздоровила в ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина» 27 дітей пільгової категорії на суму 161,73 тис. грн., діти та батьки залишились задоволеними!

           В Українському дитячому центрі "Молода гвардія" та Міжнародному дитячому центрі «Артек» за путівками, що виділяються по лінії  Міністерства соціальної політики України на сьогоднішній день вже оздоровлено: в ДП «УДЦ «Молода гвардія» - 2 дитини, ДП «МДЦ «Артек» - 7 дітей, з них 5 дітей-сиріт та дітей та позбавлені батьківського піклування, 2 дитина з багатодітної сім’ї, 1 дитина з інвалідністю, 1 дитина обдарована та талановита.

          Путівки видаються згідно черги та за рішенням координаційної ради з питань літнього відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків при райдержадміністрації, за погодженням з батьками у зручний для  родини час.

            За рахунок коштів районного бюджету планувалося оздоровити в 2019 році на суму 170 тис.грн., ще додатково 27 дітей населених пунктів Новопсковщини, але і на сьогоднішній сесії Новопсковської районної ради наші депутати не дійшли згоди щодо приведення у відповідність планових показників фінансування до фактичних можливостей бюджету та у відповідність до раніше прийнятої Комплексної районної програми соціального захисту населення Новопсковського району, що унеможливлює виконання районної програми та оздоровлення дітей  сільської місцевості району.

Протягом 2019 року районним територіально-медичним об’єднанням Новопсковського району  за рахунок Міністерства охорони здоров’я  оздоровлено 36 дітей, з них 6 дітей-інвалідів.

В цьому році введено ще один вид оздоровлення дітей за рахунок коштів державного бюджету для дітей з порушенням опорно-рухових функцій (ДЦП) одночасно  з проведенням реабілітаційних заходів у спеціалізованих санаторно-курортних  закладах.

Також за рахунок батьків, підприємств і організацій , фермерських господарств  охоплено ще частину дітей відпочинком та оздоровленням з відповідними умовами . Загалом планується охопити  в цьому році оздоровленням та відпочинком 1590 дітей, що становить 53,9 % від загальної кількості дітей району. Дякуємо усім, хто залучився  та сприяв організації оздоровлення та відпочинку наших дітей.

 

Здоров’я дітей то наша спільна справа!