Прес-центр4 червня 2019, 09:06

Підвищення кваліфікації вчителів початкової школи відповідно до Концепції «Нова українська школа»

 

                 Відповідно до регіонального плану-графіка Департаменту освіти і науки Луганської ОДА в період з  17 травня  по 03 червня проходила підсумкова очна сесія підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які навчатимуть учнів перших класів у 2019/2020 та  2020/2021 навчальному році.

            Підвищення кваліфікації проходило за навчальними модулями: використання ІКТ в освітньому процесі початкової школи; супервізія як стратегія покращення якості викладання у Новій українській школі; організація освітнього процесу в інклюзивному середовищі; зміст шкільної мистецької освіти у викликах сьогодення; професійне здоров’я вчителя Нової української школи.

             Під час тренінгових занять учителі початкової школи Новопсковського району разом з тренерами Луганського ОІППО розглянули шляхи створення Нової школи, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у житті. Педагоги поділилися думками щодо особливостей інклюзивної освіти, адже на сьогодні актуальним для шкіл району є вирішення питання щодо створення інклюзивних класів для забезпечення рівних умов навчання  дітей з особливими потребами. Знайшло своє відображення під час тренінгу і питання професійного здоров’я вчителя.   Учасники тренінгу обговорили складові якісного викладання та визначили сутність інформаційно-цифрової компетентності вчителя НУШ, і на завершення отримали можливість застосувати на практиці інноваційні стратегії викладання.

   За підсумками навчання педагоги отримають відповідні сертифікати  та свідоцтва.