Прес-центр2 вересня 2019, 15:09

Пільги у грошовій формі

До відома пільговиків!

 

Пільги у грошовій формі

 

Управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації інформує, що з 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово – комунальних послуг. Затверджено Постанову Кабінету Міністрів України №373 від 17.04.2019р. «Порядок надання пільг на оплату житлово - комунальних послуг у грошовій формі».

Відповідно до цієї постанови будуть паралельно функціонувати дві системи надання пільг у грошовій формі готівкова і безготівкова.

Монетизована пільга призначається у безготівковій формі – на персональний особовий рахунок в «Ощадбанку», звідки суми автоматично перераховуються на оплату житлових та комунальних послуг. Якщо пільга зекономлена, залишок суми можна забрати готівкою по закінченні опалювального сезону. Окремо в постанові обумовлено, що на кінець календарного року гроші з персональних рахунків пільговиків не повертаються до держбюджету (тобто залишаються пільговику).

Пільга може бути призначена й готівкою з виплати щомісяця – для цього пільговику буде слід подати заяву та вказати номер рахунку в «Ощадбанку» для перерахування коштів. Тобто стояти в черзі до каси в «Ощадбанку», як субсидіантам, не доведеться. Що ще варто знати про монетизовану пільгу - пільговик має сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги. Якщо пільговик, який отримує монетизовану пільгу готівкою, заборгував за компослуги понад місяць суму більше 340 грн.                               (20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), виплата пільги готівкою припиняється – далі цей вид допомоги виплачується у безготівковій формі.

Для жителів приведення в відповідність особові справи пільговиків та для функціонування системи надання пільг у грошовій формі готівковій і безготівковій до управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації (смт Новопсков, вул. Українська, 65, кабінет №5) необхідно надати слідуючи документи:

довідки про склад сім’ї пільговиків,
копії паспортів пільговиків (при заміні на новий),
номер мобільного телефону пільговика обов’язково.

 

Для отримання додаткових роз’яснень Ви можете звернутись до управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації (особисто за адресою вул. Українська, 65 смт Новопсков або за телефоном ((06463) 2-22-37).