Прес-центр26 листопада 2019, 14:11

Початок Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

 

Щорічно починаючи з 25 листопада по 10 грудня увесь світ проводить кампанію «16 днів проти насильства».

Кампанія починається з Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок, який відзначається 25 листопада. Спеціалістами управління соціального захисту населення спільно із спеціалістами районного центру зайнятості була проведена інформаційна діяльність. Метою вказаної акції є привернення уваги громадськості до проблеми насильства у сім’ї. Зокрема, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства та підвищення їх рівня обізнаності.

З 25 листопада відповідно до районного плану заходів до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на території Новопсковського району Луганської області у 2019 році, який затверджений розпорядженням  голови районної державної адміністрації, в закладах загальної середньої освіти Новопсковського району розпочнеться оформлення виставок, проведення виховних годин, оформлення тематичних куточків, проведення класних годин, бесід, лекторіїв, тренінгів, зустрічей з даної тематики. Центральною районною бібліотекою заплановано проведення Години - застереження  «Ти повинен це знати: торгівля людьми», Новопсковським професійним аграрним ліцеєм заплановано перегляд відеолекцій та освітніх фільмів щодо проблеми насильства в ході проведення виховних заходів, випуск стінгазети «Насильству наді мною – Ні!».

27.11.2019 року на колегії райдержадміністрації буде розглянуто питання про проведення профілактичної роботи щодо захисту дітей від жорстокого поводження, в тому числі кіберзлочинів у Новопсковському районі.