Прес-центр5 лютого 2020, 14:02

Пошук. Творчість. Перспективи

Відповідно до районної цільової комплексної програми «Розвиток культури Новопсковщини на 2019-2021 роки» 04 лютого 2020 року в рамках районної школи клубної майстерності «Пошук. Творчість. Перспективи» в районному Центрі культури та дозвілля відбувся семінар-практикум для працівників клубних установ району. Начальник відділу культури райдержадміністрації Ольга Козлова підвела підсумки роботи у сфері культури району у 2019 році та познайомила з планом заходів на 2020 рік.  Зокрема, в цьому році заплановано проведення трьох районних фестивалів:  родинної творчості «Мелодії двох сердець» (квітень), традиційного та сучасного мистецтва, гумору, народних гулянь та розваг «Світанковий розмай» (червень), сучасної української естрадної пісні «Зоряний шлях» (вересень). Творчі колективи та окремі виконавці, майстри декоративно-прикладної творчості району візьмуть участь у обласних заходах – регіональному етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, обласних  фестивалях-конкурсах  «Луганщина – це Україна!», «Байбак-фест», «Дике поле-фест, української народної іграшки та гри».  Завідувач відділу народного мистецтва РЦКД Наталія Бихалова зробила аналіз та підвела підсумки надання річних звітів керівниками клубних закладів. На семінар була запрошена голова райкому профспілки працівників культури Ірина Грачова, яка познайомила присутніх з рішенням ІІІ пленуму Луганської обласної профспілкової організації працівників культури.

        Свою майстерність продемонстрував переможець Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута-2019» молодіжний фольклорний гурт «Оксамит» під керівництвом Заслуженого працівника культури України Наталії Шморгун. По закінченні виступу колективу вручена Подяка обласного Центру народної творчості за збереження і популяризацію традиційної народної культури, пропаганду української традиційної обрядовості та участь у обласній інтернет-акції «Весела Маланка».

          Семінар завершився майстер-класом з основ організації роботи з вокальним колективом, який провела керівник народного ансамблю народної пісні «Слобода» РЦКД Тетяна Хворостян