Прес-центр10 березня 2020, 11:03

Про відзначення 206-ї річниці від дня народження великого українського поета і художника Тараса ШЕВЧЕНКА

Вшанування Кобзаря

 

206 років тому, 9 березня, народився український поет Тарас Шевченко, який подарував Україні і світу  чудові поеми, а також збірку Кобзар.
 

         За своє коротке життя  Шевченко сповна наситився стражданнями, серед яких були і результати власних помилок, але він не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми - життя і свобода, самореалізація і благополуччя, мир і повага, прості людські цінності. Його творчість це його душа, він був чесний і добрий, ярий і нескінченно багатий.

9 березня 2020 року з нагоди 206-ї річниці від дня народження великого українського поета і художника, прозаїка і етнографа Тараса Шевченка в  селі Осинове відбувся урочистий мітинг та церемонія покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку.
         У заході взяли участь в.о. голови Новопсковської районної державної адміністрації Світлана Слюсарєва, голова районного товариства «Просвіта» Олександр Чорнуха, голова районного поетичного клубу «Ліра» Раїса Мізірна, учні місцевої школи, працівники культури, громадськість.
В цей день лунали  поезії як Великого Кобзаря так і місцевих авторів.

Попри час, Шевченко не віддаляється, не бронзовіє. Він – апостол правди – живий! У чому криється цей феномен, ця дивна незбагненність? У живому щирому слові Тараса, що іноді бринить, як струна, а іноді подібне до гострого важкого меча.