Прес-центр8 травня 2018, 13:05

Прокуратура повідомляє

Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно колишнього директора одного з сільськогосподарських підприємств регіону за фактом вчинення ним  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми)

Встановлено, що наприкінці 2015 року директор сільськогосподарського підприємства здійснив самовільне зайняття земельної ділянки державної форми власності загальною площею майже 70 га (з яких майже 49 га відносяться до категорії особливо цінних земель), що розташована на території Білолуцької селищної ради Новопсковського району, яка в подальшому була засіяна пшеницею. Шкода, заподіяна охоронюваним законом інтересам діями вказаної особи, склала майже 80 тис грн.

Вироком Новопсковського районного суду його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України, та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

Цивільний позов, заявлений прокурором на суму 80 тис грн, задоволений в повному обсязі.

Крім того, збитки, заподіяні охоронюваним законом інтересам держави, також відшкодовані у повному обсязі.

 

Начальник Новопсковського відділу                                            Сукач Є.О.