Прес-центр15 листопада 2018, 13:11

Прокуратура звертається до батьків та вимагає від органів профілактики уберегти дітей від участі в небезпечних іграх

Останнім часом у соціальних мережах набуває загрозливої популярності серед підлітків гра під назвою «Синій кит». У смертельної гри багато назв: «Тихий дім», «Море китів», «Розбуди мене о 4:20», «f57», «f58», «Біжи або помри», але результат завжди однаковий – самогубство дитини.

Багато українських підлітків вже постраждали від суворих умов цієї гри. За правилами, дитина повинна виконувати різноманітні квести, що пов’язані із заподіянням собі шкоди.

Окрім цього, діти почали долучатися до небезпечної гри під назвою «Зникни на 24 години», суть якої полягає в тому, що підліток повинен піти з дому та не давати про себе знати впродовж доби, унаслідок чого в силу свого вікового розвитку можуть стати жертвами злочинів або ж бути втягнутими в злочинну діяльність, а також отримати тілесні ушкодження, несумісні з життям.

З метою недопущення суїциду серед підлітків Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури зорієнтовано службу у справах дітей Новопсковської РДА та відділ превентивної діяльності Новопсковського ВП ГУНП в  Луганській області на проведення профілактичних бесід з батьками дітей, які навчаються в навчальних закладах району, щоб довести до їхнього відома про смертельні розваги, які набувають популярності в дитячому середовищі.

Водночас Новопсковський відділ Старобільської місцевої прокуратури звертається до усіх батьків та осіб, які їх замінюють, з проханням підвищити увагу до психологічного стану та адеквантної поведінки підлітків, щоб не допустити їх потрапляння у небезпечні групи, а також нагадує батькам про неухильне виконання обов’язків з виховання дітей. Просимо запобігти постійному перебуванню неповнолітніх у соціальних мережах, перевірити на тілі дитини наявність будь-яких пошкоджень, зокрема порізів та малюнків, звертати увагу на коло спілкування дитини, а також забезпечити їх змістовним дозвіллям, зайняти вільний час дитини спортивними або культурними секціями.

 

Ювенальний прокурор Новопсковського відділу Старобільської місцевої прокуратури                                               О.М. Білик