Прес-центр22 серпня 2019, 14:08

Протягом І півріччя 2019 року відмічається зріст підліткової злочинності на території Новопсковського району

В усі часи, досить щільна увага приділялась злочинності серед неповнолітніх, яка на теренах сьогодення набуває все більшої розповсюдженості. Через неналежне виховання та байдуже ставлення батьків, дитина втрачає курс на правильне та щасливе життя.

Аналізуючи злочини вчинені неповнолітніми на території Новопсковського району за І півріччя 2018 року та І півріччя 2019 року, Новопсковський відділ Старобільської місцевої прокуратури робить висновки про їх зростання. За І півріччя 2018 року неповнолітніми злочини не скоювались, а за І півріччя 2019 року скоєно 2 злочини.

Причинами зростання злочинності серед неповнолітніх в першу чергу є недостатня профілактична робота ювенальної превенції сектору превенції Новопсковського ВП ГУНП в Луганській області, а також слабка виховна робота серед підлітків освітніх закладів району, яка здійснюється формально, що призводить до втягування підлітків в групи негативної спрямованості, в зв’язку з чим на них посилюється вплив осіб, які ведуть антигромадський спосіб життя.

Так,  Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури за поточний період 2019 року, проведено перевірки ювенальної превенції сектору превенції Новопсковського ВП ГУНП в Луганській області, в ході яких виявлено ряд недоліків в діяльності сектору превенції, які сприяли зростанню підліткової злочинності. Враховуючі виявлені недоліки Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури внесено документ прокурорського реагування.

 

 

Ювенальний прокурор

Новопсковського відділу                                                                     Білик О.М.