Прес-центр7 лютого 2019, 10:02

Проведено друге засідання Ради регіонального розвитку.

06 лютого 2019 року в комунальному закладі «Центр культури, дозвілля, туризму і спорту Новопсковської селищної ради» відбулося друге засідання Ради регіонального розвитку Новопсковського району в якому взяли участь представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, підприємства, організації району та інститути громадянського суспільства.

         Засідання Ради відкрила голова райдержадміністрації Людмила Латишева, яка зазначила що Президентом України Петром Порошенко на Раді регіонального розвитку в місті Києві було надано доручення регіональним лідерам розробити перспективні плани розвитку територій, обговорити і прийняти їх на рівні громад. Підтримуючи ініціативу Президента України на районному рівні була утворена Рада регіонального розвитку та проведено перше засідання де обговорили перспективний план розвитку району на 2019 -2021 роки. За підсумками першого засідання Ради регіонального розвитку було винесено рішення рекомендувати сільським, селищним головам району розробити плани розвитку територій, провести їх широке обговорення та надати райдержадміністрації свої пропозиції для узагальнення і доповнення до перспективного плану розвитку району. Райдержадміністрацією було розроблено графік громадських обговорень перспективних Планів розвитку територій на 2019-2021 роки, яким передбачено сім громадських обговорень у сільських, селищних радах в яких взяли участь представники райдержадміністрації, медицини, державної служби з надзвичайних ситуацій. А також були проведені наради де розглядалися питання з перспективного плану розвитку району на 2019-2021 роки, а саме: про будівництво Пісківської та Донцівської сільської амбулаторії; про будівництво дитячого будинку сімейного типу (смт Білолуцьк); про створення на території району сучасного освітнього середовища; про доступ та участь всіх верств населення в культурно-мистецьких заходах; про заходи щодо реформування первинної та вторинної медичної ланки.

         Також головою райдержадміністрації Людмилою Латишевою було наголошено, що сьогодні ми зібралися на друге засідання Ради регіонального розвитку для підведення підсумків громадських обговорень та затвердження доповненого перспективного плану розвитку Новопсковського району на 2019 -2021 роки.

  В ході засідання прозвітували про проведену роботу та перспективи розвитку територій Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв та Білолуцький селищний голова Сергій Полтенко. Також було доведено до відома присутніх, що 18 січня 2019 року Білолуцький селищний голова  ініціював питання про добровільне об’єднання Білолуцької територіальної громади з територіальними громадами Можняківської сільської ради,  Танюшівської сільської ради,  Козлівської сільської ради,  Павленківської сільської ради,  Новобілянської сільської ради у Білолуцьку селищну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селищі міського типу Білолуцьк.

  Перший заступник голови райдержадміністрації Світлана Слюсарєва представила до уваги присутніх перспективний план розвитку району на 2019 -2021 роки зі змінами. Під час виступу нею було зазначено, що конструктивний підхід до вирішення актуальних питань життєдіяльності територіальних громад повинен ґрунтуватися на баченні перспектив розвитку району, яка є запорукою співпраці усіх його ланок та подальшого соціально – економічного розвитку в усіх населених пунктах району.

         В ході обговорення представленого перспективного плану розвитку району присутніми були задані питання на які були надані вичерпні відповіді.

         Радою регіонального розвитку було прийнято рішення взяти до відома

інформацію голови Новопсковської районної державної адміністрації, Новопсковського селищного голови, Білолуцького селищного голови з питання «Підведення підсумків проведення громадських обговорень у сільських, селищних радах»; направити затверджений перспективний план розвитку Новопсковського району на 2019 -2021 роки до Луганської обласної державної адміністрації для включення в перспективний План розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

 

Інформаційний матеріал розміщено в розділі «РДА та громадськість»