Прес-центр20 червня 2018, 08:06

Проведено нараду з підготовки проекту Районної програми підтримки та розвитку первинної медичної допомоги в Новопсковському районі на 2018-2020 роки.

Голова райдержадміністрації Людмила Латишева провела робочу нараду  з  обговорення актуальних питань щодо підготовки проекту Районної програми підтримки та розвитку первинної медичної допомоги в Новопсковському районі на 2018-2020 роки.

Участь в обговоренні взяли перший заступник голови райдержадміністрації Вікторія  Височина, начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Кісель, головний лікар комунального закладу «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги Новопсковської районної ради» Володимир Калюжний та завідувач сектором молодіжної політики, фізичної культури та спорту райдержадміністрації Ірина Віннік.

На нараді розглянуто перспективний план фінансової підтримки та розвитку первинної медичної допомоги населенню району з обласного та районного бюджетів, обговорено актуальні питання реформування первинної ланки медичної галузі, покращення якості та доступності надання медичної допомоги мешканцям району.

Розглянуте питання є актуальним, оскільки згідно чинного бюджетного законодавства медична субвенція та фінансування з районного бюджету Новопсковському ЦПМСД передбачені лише до 01 липня поточного року.