Прес-центр14 листопада 2017, 13:11

Проведено навчання державних службовців

Керівником апарату райдержадміністрації Людмилою Черняк проведено навчання державних службовців Новопсковської районної державної адміністрації з наступним порядком денним: про подання декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування; про оцінювання службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» та «В»; про атестацію претендентів на посаду держслужбовця щодо вільного володіння державною мовою та різне.

На початку навчання, керівник апарату звернув увагу присутніх на важливість  питань, які винесені на розгляд.

У ході навчання завідувач сектору управління персоналом апарату райдержадміністрації Катерина Старцева доповіла, що державні службовці зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Також, було роздано пам'ятки державного службовця в частині подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування під особистий підпис.

            Доручено керівникам структурних підрозділів, начальникам відділів райдержадміністрації забезпечити визначення завдань, ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» та «В», а також дотримання ними загальних правил етичної поведінки та вимог законодавства у сфері запобігання корупції.

Далі, керівник апарату райдержадміністрації Людмила Черняк повідомила, що із набранням чинності Закону України «Про державну службу» суттєвих змін зазнав порядок вступу на державну службу. Так, однією із загальних вимог до осіб, які претендують на вступ на державну службу, встановлених положеннями статті                            20 згаданого Закону, є вільне володіння державною мовою. Нормами статті 25 Закону визначено, що особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, зокрема має подати посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою. Людмила Черняк зазначила, що інформацію з зазначеного питання можна знайти на сайті Новопсковської РДА в розділі «Інформація спеціальних служб».

Наприкінці навчання керівник апарату відповів на запитання учасників з вищезгаданих питань та підвів підсумки навчання.