Прес-центр10 липня 2019, 13:07

Проведено перерахунок житлових субсидій без звернень громадян

Управлінням соціального захисту населення  Новопсковської районної державної адміністрації на виконання п.16 постанови КМУ №848 від 21.10.1995 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами)  здійснено призначення житлової субсидії без звернень громадян на неопалювальний період 2019 року для 2943 з 4220 домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому сезоні. 236 домогосподарств, що мають заборгованість із сплати за житлово-комунальні послуги, можуть отримати субсидію лише після погашення такої заборгованості. В подальшому такі домогосподарства будуть отримувати субсидію в грошовій безготівковій формі.

Порядком надання населенню субсидій передбачено, що деякі категорії отримувачів для призначення субсидії на наступний період мають звернутися з заявою та декларацією до управління соціального захисту населення особисто.

 До таких категорій відносяться:

особи, у яких взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії, або нарахований середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, та/або  ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального;
особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;
орендарі;
внутрішньо переміщені особи;
особи, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
домогосподарства, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб.
особи, які отримують доходи та самостійно декларують їх до ДФС, у тому числі від самостійного обробітку землі.

Також у зв’язку зі зміною ціни на природний газ для населення, яка становила з 01 травня 2019 року 8,42285грн. за куб.м, а з 01 червня 2019 року– 7,88644 грн. за куб.м, управлінням проведено перерахунок житлових субсидій по 2834 особових рахунках отримувачів житлових субсидій.

Загальна сума перерахованих субсидій до виплати у грошовій готівковій формі за травень-червень 2019 року склала 170 243,34 гривень.

 

Для отримання додаткової інформації стосовно призначення та перерахунку житлової субсиді можна звернутись до управління соціального захисту населення особисто або за телефонами (06463) 2-13-61, (066) 286-70-38, або до уповноважених осіб сільських (селищних) рад за місцем проживання та до Новопсковської ОТГ.