Прес-центр17 грудня 2019, 09:12

Пройшов семінар вчителів трудового навчання Новопсковського району

    16 грудня 2019 року в Булавинівській ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов семінар вчителів трудового навчання Новопсковського району. В ході семінару було проведено:

Інтегрований  урок у 5-му класі (трудове навчання + математика) за темою «Економічні розрахунки собівартості виробу (ялинкові прикраси). Площа прямокутника і квадрата.
Інтегрований урок у 8-му класі (трудове навчання + фізика). Тема уроку: «Захист проєкту «Дослідження теплоізоляційних властивостей матеріалів».
Майстер-клас з виготовлення магнітів на тему «Символи держав Євросоюзу».

       Під час проведення семінару вчитель вищої категорії Тертична Оксана Олексіївна  поділилися  своїм досвідом  як досягати на уроках  освітніх, мовних, комунікативних, інформаційно-цифрових, екологічних, фінансових, підприємницьких компетенетностей. Досвідчений вчитель продемонстувала, що під час уроків учні не лише уміють засвоювати теоретичний матеріал, але й вчаться  застосовувати здобуті знання на практиці. На уроці математики вони навчилися визначати площу прямокутника і квадрата  та підраховувати  собівартість виготовлення ялинкових прикрас. Захищаючи проєкти з фізики, восьмикласники досліджували на практиці  властивості теплоізоляційних матеріалів, презентували власноруч виготовлені вироби з метою демонстрації їх теплоізоляційних властивостей, для чого здійснили процес заварювання чаю та задіяли запрошених учасників семінару, щоб впевнитися у зроблених висновках.

       Після проведених уроків учасникам семінару було запропоновано взяти участь у майстер-класі з трудового навчання, поєднавши при цьому практичні навички з навчальним матеріалом  із географії для виготовлення магнітів на тему «Символи держав Євросоюзу».

    Як результат, семінар вчителів району з обміну досвідом пройшов у плідній співпраці та з досягненням поставленої мети.