Прес-центр25 травня 2018, 10:05

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб

Приємно  відчувати  постійну турботу держави, особливо в період, коли це так необхідно. З початку 2018 року Фондом соціального страхування України запроваджено новий механізм забезпечення застрахованих осіб лікуванням у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм.  Завдяки цій програмі  жодна застрахована особа у разі виявлення в неї медичної потреби не залишається без допомоги та має можливість повернутися до повноцінного життя і на все життя позбутися каліцтва. Ця програма працює і в Старобільському відділені управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області. З початку року цією соціальною послугою скористалися 36 застрахованих осіб, які отримали реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах на суму  510 тис. гривень.                              

Спеціалісти відділення щоденно відвідують стаціонарно-лікувальні заклади з метою надання роз’яснень про порядок забезпечення реабілітаційним лікуванням застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду, які відповідно до висновку ЛКК потребують подальшого лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу.

Звертаємо особливу увагу на те, що застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції, має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

За довідками звертатися за адресою: м. Старобільськ, вул. Миру, 5,

або за телефонами: (06461) 2-28- 02,(06461)2-45-80.
                    
 

Старобільське відділеня управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області