Прес-центр12 вересня 2018, 09:09

Реалізація Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції КЗ «Новопсковська ЦБС»

Проголосивши європейський вибір, наша держава у партнерстві із різноманітними європейськими структурами в усіх напрямках своєї діяльності бере участь у світових інтеграційних процесах. Для України – це складний, але перспективний час, що потребує докладання значних зусиль і тісної взаємодії науки та влади; час інновацій і швидкого руху вперед в умовах реформування та модернізації.

Уряд схвалив Стратегію комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки. Основною метою Стратегії є утвердження в українському суспільстві свідомої підтримки членства України в Європейському Союзі, інтеграції в європейський економічний, культурний та політичний простір та здійснення процесу внутрішніх реформ і перетворень у бік більш вільного, справедливого, демократичного, успішного і прозорого суспільства.

З метою реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції в бібліотеках району проведені наступні заходи:

Інформаційний гід «Захист прав людини, та європейська безпека» (Донцівська сільська бібліотека-філія);
Обговорення «Євроінтеграція- довіра і безпека в Європі» (Закотненська сільська бібліотека-філія);
Інтерактивний майданчик «Віхи у становленні єдиної Європи» (Пісківська сільська бібліотека-філія);
 Година цікавих повідомлень «Інструмент європейського сусідства і партнерства - нові можливості для України» (Кам’янська сільська бібліотека-філія);
Мультимедійна експрес-подорож «Європа стає ближчою» (Новобілянська сільська бібліотека-філія);
Інформаційне повідомлення «Що маленькі українці знають про Європу?» (Районна бібліотека для дітей);
Інформаційний круїз «Німеччина – країна сучасності та стародавньої історії» (Центральна районна бібліотека);
Туристичний екскурс в природу «Куди тече наша річка?» (Центральна районна бібліотека);
Євроквест «Крок на шляху до Європи» (Білолуцька дитяча бібліотека-філія).

 

А також оформлені книжкові виставки: виставка - знайомство «Пізнаємо Європу, рухаємось до Євросоюзу» (Трембачівська сільська бібліотека-філія); книжково-ілюстративну виставку «Євроінтеграція: український вимір» (Булавинівська сільська бібліотека-філія), виставку - перегляд «Відносини України з Європейським Союзом» (Соснівська сільська бібліотека-філія).