Прес-центр19 cічня 2018, 13:01

Реєстрація народження дитини - щаслива та відповідальна мить

Новопсковський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області повідомляє громадян Новопсковського району, що протягом 2017 року відділом було вручено 147 свідоцтв про народження безпосередньо в акушерсько-гінекологічному відділенні Новопсковського територіального медичного об’єднання, що становило 64% від загальної кількості зареєстрованих народжень по відділу. Маємо надію, що в 2018 році буде  не менше 99 %. Молоді матусі, які отримували свідоцтво про народження малюка в пологовому будинку дуже задоволені даним сервісом. Тож нагадуємо всім про  можливість отримати свідоцтво про народження в пологовому будинку, а для цього потрібно взяти із собою паспорти громадян України, свідоцтво про шлюб та визначитися з власним ім’ям дитини. А це виявляється інколи проблематично.
Питання про те, як назвати дитину задає собі майже кожна подружня пара. Хтось думає про це і зараз. І далеко не завжди рішення дається просто. Вирішувати це питання доводилося і сім'ям на Луганщині. З досвіду і спостережень народилися ці роздуми. Якщо в стародавні часи досить часто ім'я обиралося за ім'ям святих, то зараз багато імен застаріли, а церковні традиції втрачені. І на практиці, найчастіше ім'я дитини обирається батьками за принципом «подобається - не подобається». І тільки якщо смаки не співпали в хід йдуть різні аргументи, від церковного календаря до імен родичів. Є сім'ї, які мають набір улюблених імен. Ними називаються, наприклад, всі чоловіки роду. 
 Найпоширенішими іменами, які надавались дітям при державній реєстрації народження протягом 2017 року в Новопсковському районі були: 
чоловічі — Олександр, Михайло, Дмитро, Максим, Артем, Іван, Матвій; 
 жіночі — Марія, Софія, Анна (Ганна), Вікторія, Анастасія, Варвара.
Рідковживані імена:
чоловічі — Ратібор, Устим, Гордєй; 
жіночі — Грейс, Аделя, Северина, Марта.
Кожен з нас - неповторна індивідуальність і життєвий шлях у кожного свій.
Вибираючи ім'я, замислитесь про його звучання в поєднанні з по батькові та прізвищем. Про пестливих, скорочених і, можливо, образливих формах імені. Часто батьки про це забувають. А новій людині доведеться йти з ім'ям усе життя. Щасливого вам вибору! І нехай обране вами ім'я стане для дитини найріднішим і найкрасивішим!
Новопсковський районний відділ 
державної реєстрації актів цивільного стану
 Головного територіального управління юстиції
 у Луганській області