Прес-центр11 вересня 2018, 16:09

РОЗШИРЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ ПАРТНЕРСТВА

10 вересня 2018 року відбулася зустріч у форматі круглого столу між керівниками Новопсковського районного центру зайнятості, відділу освіти Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області, служби у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області, Новопсковського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Новопсковського професійного аграрного ліцею. За підсумками зустрічі було підписано Угоду про співпрацю.
В рамках підписаної Угоди визначено спільні дії у сфері вдосконалення системи професійної орієнтації учнівської молоді. Сторони домовилися об'єднати свої зусилля у наданні інформаційної, правової та консультаційної допомоги з питань профорієнтації та зайнятості молоді різних категорій (в тому числі кризових); запровадити профорієнтаційне супроводження учнів старших класів починаючи з 8–го класу; організувати спільні заходи, спрямовані на підвищення мотивації до праці та попередження безробіття серед учнівської молоді (випускників професійно-технічних та вищих навчальних закладів); здійснювати обмін інформаційними і методичними матеріалами з питань організації профорієнтації. Також під час зустрічі обговорено використання у профорієнтаційній роботі з учнями інноваційного проекту Луганської обласної служби зайнятості - електронного сервісу «Профорієнтаційний путівник». 
Особливість таких зустрічей в тому, що вони дають змогу в ході обговорень вдосконалити підхід до проведення спільних профорієнтаційних заходів для досягнення максимальних результатів.