Прес-центр24 серпня 2020, 15:08

Сергій Гайдай: мрію запросити всіх на святкування Дня незалежності України на найбільшій площі області

Обласні урочистості до Дня Незалежності України відбулися сьогодні в Сєвєродонецьку.

Вітаючи присутніх у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі з 29-ю річницею незалежності, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай, зокрема, зазначив, що Україна – сучасна країна, де живуть видатні спортсмени, конструктори, які виробляють одні з кращих в світі транспортні літаки та озброєння, елементи космічних кораблів, програмісти, які виконують замовлення провідних компаній.

«Ми пишаємося нашими славетними земляками, які прославляють Луганщину в Україні і за її межами, – наголосив він. – Але, на жаль, наразі Україна потерпає від агресії зовнішнього ворога – держави, яка багато років планувала захоплення наших територій. Попереду в нас важкий шлях – ми обов’язково звільнимо рідну землю від ворога. Та важливо, щоб люди бачили на Луганщині та в інших регіонах нові дороги, відбудовані навчальні заклади, по-сучасному обладнані лікарні, а жителі отримували гідне соціальне забезпечення. Мрію запросити всіх на святкування Дня незалежності на найбільшій площі області, де ми підіймемо два прапори – України і Луганщини».

Також усі присутні отримали привітання від Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, які передав його радник Вадим Данієлян та нагородив голову облдержадміністрації Сергія Гайдая нагрудним знаком «Захиснику України».

У свою чергу, Сергій Гайдай вручив державні нагороди та обласні відзнаки знаним жителям Луганщини.

Так, медаль «За працю і звитягу» отримав директор Департаменту Луганської обласної державної адміністрації Віталій Сурай.

Присвоєно низку почесних звань. Зокрема, «Заслужений енергетик України» – начальнику Попаснянського РЕМ товариства «Луганське енергетичне об’єднання» Віталію Глущенку; «Заслужений донор України» – Леоніду Назаренку з Сєвєродонецька та Леоніду Покалюку  зі Старобільського району; «Заслужений працівник культури України» – директору, викладачу-методисту Сєвєродонецької дитячої музичної школи №2 Геннадію Метьолкіну.  

Почесною відзнакою «За розвиток регіону» Сергій Гайдай нагородив Покровського сільського голову Троїцького району Віктора Огеренка, знаком пошани «Захиснику Луганщини» – співробітників обласних та регіональних структурних підрозділів Національної поліції, прикордонного загону, Служби безпеки України.

Багатьом жителям області вручено Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації.

Медалями «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» ІІ ступеня нагороджено керівника військово-цивільної адміністрації міста Золоте та села Катеринівка Попаснянського району Олексія Бабченка, голову Попаснянської районної держадміністрації Романа Власенка, ІІІ ступеня – начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи, з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Дмитра Плугіна.

Святкову концертну програму на честь 29-ї річниці незалежності України відкрили артисти Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, продовжили – колективи Луганської обласної філармонії, а також із міст та районів Луганщини.

Слід також зазначити, що у Києві сьогодні учасники АТО/ООС з Луганщини долучилися до «Ходи ветеранів».