Прес-центр25 березня 2020, 17:03

Сергій Гайдай: в області буде запроваджено режим надзвичайної ситуації

Під час прес-брифінгу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай поінформував журналістів щодо останніх подій, пов’язаних із протидією розповсюдженню коронавірусу.

«На жаль, сьогодні ми офіційно отримали підтвердження першого випадку позитивного тесту на коронавірус у нашій області. Людина знаходиться в ізольованому боксі інфекційного відділення в Рубіжному. Наразі пік хвороби в неї вже минув. Лікарі говорять про позитивну динаміку, температура тіла хворого стабілізувалась», – повідомив Сергій Гайдай.

Він зазначив, що декілька днів тому особа спілкувалася з людиною, яка повернулася з-за кордону. Здійснені контакти відслідковуються.

Очільник Луганщини акцентував, що увечері він збирає регіональну комісію з питань ТЕБ і НС, де прийматимуть рішення щодо запровадження на Луганщині режиму надзвичайної ситуації. Відповідний обласний штаб відтепер працюватиме цілодобово.

«Також відучора опорні лікарні області почали отримувати на свої рахунки грошову допомогу від меценатів. На поточний час перераховано 1,96 млн гривень», – сказав Сергій Гайдай.

А починаючи з наступного вівторка в області запрацює лабораторія, де проводитимуть аналіз тестів на коронавірус. Тобто, матеріали вже не відправлятимуть до Києва. Результати будуть відомі значно швидше.