Прес-центр14 вересня 2020, 09:09

"Що я знаю про Європу": для учнів шкіл Новопсковського району на початку навчального року провели тематичні години про Європу

В закладах загальної середньої освіти району  на 2020-2021 навчальний рік  передбачено ряд заходів  щодо підвищення рівня поінформованості дітей та молоді щодо європейських цінностей. Заплановано проведення тематичних класних годин, засідань круглих столів, бесід з учнями, квестів на тему «Що я знаю про Європу».  Так, в Писарівській, Кам’янській, Новорозсошанській школах  в перші дні вересня  проведено тематичні години  «Вивчай Європу- змінюй Україну», в ряді шкіл організовано виставки дитячих малюнків   «Світ очима дітей», де червоною лінією пройшла тема «Ми –європейці». Учням розповідали про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні. Життя в країнах Європейського Союзу  базується на чотирьох основних свободах: свободі руху людей, свободі руху товарів, свободі руху капіталів і свободі руху послуг. Це означає, що кожна людина в межах Євросоюзу може вільно подорожувати, торгувати, користуватись коштами і надавати послуги. 

Досвід впровадження  європейських стандартів в освітній сфері вивчається і в учительській спільноті на засіданнях педагогічних рад, методичних об’єднаннях.