Прес-центр8 квітня 2019, 15:04

Щодо проведення перерахунку з 01 березня 2019 року щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті

 

 

Старобільське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі – відділення) повідомляє, що з метою виконання частини другої статті 37 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» з 01 березня 2019 року було здійснено перерахунок страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, а також членам їх сімей. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України коефіцієнт перерахунку щомісячних виплат становить 1,05.

Перерахунок відділенням здійснено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року № 160 «Про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого», а саме: 2627 потерпілим (членам їх сімей), з яких 2507 є внутрішньо переміщеними особами. Загальна сума доплати по перерахунку щомісячних страхових виплат по відділенню склала 356,86 тис. гривень.

Раніше визначений розмір щомісячної страхової виплати зменшенню не підлягає.

Відповідно до вимог Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078, після проведеного перерахунку відділенням проведено перерахування розміру індексації щомісячних страхових виплат 7 особам, у яких розмір зростання щомісячної страхової виплати перевищив розмір фіксованої індексації.