Прес-центр14 cічня 2019, 16:01

Тренінг «Життєві навички для активного громадянства учнівської молоді»

10-11 січня 2019 року в Новопсковській школі відбувся тренінг для вчителів закладів загальної середньої освіти району «Життєві навички для активного громадянства учнівської молоді».

Організатори проекту — Міністерство освіти і науки України та Громадська організація «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні і Європейського Союзу та за активною участю Департаменту освіти і науки Луганської ОДА.

Організатори ставили за мету підготовити педагогів з методики проведення тренінгів «Життєві навички для активного громадянства» у навчальних закладах Луганської області, зокрема, обговорити потреби та особливості розвитку підлітків,  проаналізувати зміст, спрямованість і методи компетентісного навчання учнів за  курсом «Життєві навички для активного громадянства», сформувати пропозиції щодо удосконалення змісту курсу та способів його впровадження.

Під керівництвом регіонального тренера Рєзнік Ірини Володимирівни 25 вчителів району  протягом двох днів знайомились зі змістом курсу, з’ясовували свої очікування щодо тренінгу, плідно працювали в групах, моделювали і проводили окремі тренінги за методом «глибокого занурення», оцінювали надані навчальні матеріали. Кожному прийшлось побувати у чотирьох ролях: підлітка, вчителя-тренера, методиста, експерта з оцінки навчально-методичних матеріалів.

Набуті професійні навички, отримані методичні матеріали стануть надійним фундаментом на шляху впровадження навчального курсу «Життєві навички для активного громадянства» в рамках викладання предметів «Основи здоров`я», «Громадянська освіта», інших предметів та виховних годин для реалізації наскрізної лінії «Громадянська відповідальність».