Прес-центр17 лютого 2020, 14:02

У разі виникнення реальної загрози життю та здоров’ю людей внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період, оповіщення населення сигналами цивільного захисту проводиться з використанням технічних засобів оповіщення та залученням телерадіо

 

Доведення сигналів, повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій до населення, а також інформування здійснюється державними адміністраціями.

Терміновій інформація, що доводиться до населення, передує уривчасте звучання електросирен, наявних на відповідній території, а також звучання електросирен у запису, що передається через вуличні гучномовці і гучномовці встановлені на транспортних засобах та транслюється мережами радіомовлення і телебачення.

Звучання електросирен означає сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ». Почувши його, слід негайно увімкнути приймачі місцевого радіомовлення та налаштувати хвилі. Повідомлення передаються протягом 5 хвилин після подачі звукового сигналу «УВАГА ВСІМ». Візуальна інформація, що передається каналами телебачення супроводжується субтитруванням.