Прес-центр7 листопада 2019, 16:11

У Риб`янцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районного методичного об`єднання вчителів фізичного виховання закладів загальної середньої освіти.

У засіданні взяли участь начальник відділу освіти Новопсковської РДА Світлана Кузнєцова та завідувач сектору з питань молоді, спорту та охорони здоров`я Новопсковської РДА Ірина Віннік. Були обговорені питання щодо проведення спортивних змагань, передбачених календарем спортивно-масових заходів на 2019-2020 навчальний рік. Вчителів ознайомлено з порядком проходження медогляду учасниками змагань. Акцентовано увагу щодо участі учнів шкіл району в обласних зональних та фінальних змаганнях. Під час обговорення також було визначено порядок та положення проведення районних змагань, турнірів, відкритих занять. З метою створення безпечних умов для учасників змагань різних рівнів було наголошено на  необхідності дотримання регламентуючих нормативних актів.

По завершенню обговорення актуальних питань засідання методоб`єднання продовжилося у спортивному залі. Практичну частину за темою: «Футбол» провели Микола Баштовий, вчитель фізичного виховання Новорозсошанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, спеціаліст першої кваліфікаційної категорії, та Олексій Владіміров, вчитель фізичного виховання Новобілянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, молодий спеціаліст. Усі вчителі долучилися до відпрацювання окремих елементів футболу, техніки їх виконання. Закріпленню навиків сприяла навчальна гра.

Зустріч вчителів фізичного виховання майже завжди закінчується грою у волейбол. Так і цього разу - у дружній атмосфері, з енергійним запалом за участю команд-суперниць, відбулася гра у волейбол. Свої вміння та вправність з цього виду спорту продемонстрували обидві команди, тому в результаті двох ігор перемогу отримала «дружба».

Засідання методоб`єднання завершилося підведенням підсумків: вся фізкультурно-спортивна робота в районі спрямована на формування здорового способу життя молодого покоління, розвиток спортивних здібностей дитини, залучення підростаючого покоління до постійних занять спортом.

Тож бажаємо нових звершень і жаги до перемог.