Прес-центр15 лютого 2019, 14:02

Учні та вчителі закладів загальної середньої освіти району відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-у річницю виведення військ з Афганістану

15 лютого 2019 року учні та вчителі закладів загальної середньої освіти району відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-у річницю виведення військ з Афганістану. В цей день у всіх закладах загальної середньої освіти були проведені лінійки Пам`яті «Афганістан болить в душі моїй…», «Час і досі не загоїв рани», де вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся до рідного дому із палаючої афганської землі.
Для учнів Заайдарівської ЗОШ І-ІІ ступенів були проведені уроки Мужності, де діти вшанували пам'ять свого земляка – Валерія Кияха, який загинув в Афганістані під час виконання інтернаціонального обов’язку, та поклали квіти до меморіальної дошки.
У Риб`янцівській, Ганусівській, Білолуцькій, Березівській, Заайдарівській, Лисогорівській, Донцівській, Новорозсошанській школах та Білолуцькій гімназії відбулися зустрічі учнівської молоді з учасниками бойових дій на території інших держав.
Учні Можняківської школи переглянули сторінки альбому спогадів про афганські будні жителів села, які брали участь у бойових діях.
В Писарівській ЗОШ І-ІІ ступенів учні зустрілися з воїнами-афганцями Теслюком В.Є. та Петрушовим Б.Л., які провели урок Мужності для учнівської молоді, розповіли страшні історії того часу.
Для учнів початкових класів організований конкурс малюнків «Світ без війни», «Спогади…» та виготовили листівки привітання для воїнів-інтернаціоналістів.
На виховних годинах для учнів 5-11 класів були представлені фонограми тематичних пісень, документальні фільми про афганську війну та презентації-фотоколажі із життя воїнів-інтернаціоналістів. На уроках історії старшокласники підготували п’ятихвилинні повідомлення «Жорстока правда», на уроках літератури проведені поетичні хвилини, присвячені воїнам-інтернаціоналістам.
У всіх шкільних бібліотеках були організовані тематичні виставки літератури, викладки матеріалів періодичних видань, фотоекспозицій. В Кам`янській ЗОШ І-ІІІ ступенів у шкільному музеї оформлено куточок «Випускники школи: воїни-інтернаціоналісти».