Прес-центр14 грудня 2017, 11:12

Учні знайомляться з волонтерською діяльністю.

Минулого тижня в рамках відзначення Міжнародного дня волонтера, з метою підтримки та сприяння волонтерської діяльності у всіх закладах освіти протягом тижня проведені відповідні заходи. Зокрема, на виховних годинах для учнівської молоді було передбачено проведення інформаційно-просвітницьких заходів щодо вивчення історії та значення волонтерського руху. Учнівській молоді закладів загальної середньої освіти на тематичних уроках було запропоновано переглянути відеоматеріали «Волонтери в Україні», «Їх подвиг – приклад для нас», «Роль волонтерства в сучасному світі», «Волонтери – ангели-охоронці» тощо. Для старшокласників проведені уроки Мужності «Герої нашого часу» за участю волонтерів району, військовослужбовців та учасників АТО.

Крім того, волонтери Білолуцької гімназії, Білолуцької ЗОШ І-ІІ ступенів, Ганусівської ЗОШ І-ІІ ступенів  привітали прикордонників з Днем  Збройних Сил України. У закладах освіти проведено спортивні змагання, конкурси строю та пісні. Відбулися зустрічі школярів військовослужбовцями  Збройних Сил України. В Булавинівській ЗОШ І-ІІ ступенів, Кам`янській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новорозсошанській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Закотненській ЗОШ І-ІІ ступенів учні та педагогічні працівники на загальношкільних лінійках вшановували пам’ять загиблих земляків в зоні АТО.

У шкільних бібліотеках оформлені тематичні полиці, виставки документів та матеріалів з нагоди Міжнародного дня волонтера.