Прес-центр10 cічня 2019, 16:01

Управління соціального захисту населення інформує

МОНЕТИЗАЦІЯ  ЖИТЛОВИХ  СУБСИДІЙ

Кабінет міністрів України 27 грудня 2018 року схвалив Постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється лише алгоритм її виплати.

Монетизація відбуватиметься у три етапи. Вже з 1 січня 2019 року участь у монетизації субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Зверніть увагу! У зв’язку із запровадженням монетизації житлових субсидій громадянам, що звертаються за призначенням субсидії чи для перерахунку діючої субсидії, в заяві необхідно вказати номер мобільного телефону. З 1 січня 2019 року наявність унікального номера мобільного телефону є необхідною умовою для призначення і виплати житлової субсидії.