Прес-центр20 березня 2019, 15:03

Управління соціального захисту населення інформує

 

Ощадбанк відновив видачу «теплих» кредитів, у тому числі отримувачам житлових субсидій

У держбюджеті на програму «теплих» кредитів у 2019 році передбачено 400млн.грн., понад 187млн.грн. з яких отримають клієнти Ощадбанку. Загалом з початку дії  програми Ощадбанк видав 4 млрд грн. «теплих» кредитів. Його частка серед банків-учасників програми становить 70%.

Ощадбанк відновив видачу «теплих» кредитів у рамках державної програми. У 2019 році за рішенням уряду продовжується підтримка власників приватних будинків, ОСББ та ЖБК, які планують провести тепломодернізацію житла. Державна компенсація надаватиметься за  кредитами на заміну газових котлів твердопаливними та на утеплення приватного житла та багатоповерхових будинків.

 «У 2014 році Ощадбанк першим з державних банків розпочав реалізацію державної програми «теплих» кредитів. Завдяки урядовій підтримці в країні розпочалась масштабна тепломодернізація житла. «Теплі» кредити в Ощадбанку отримали вже 208,5 тис. громадян на загальну суму понад 3,8 млрд грн. Банк профінансував 875 проектів з реалізації енергоефективних заходів ОСББ та ЖБК на загальну суму понад 144 млн грн.  У держбюджеті на програму «теплих» кредитів у 2019 році виділено 400 млн. грн., майже половину з яких отримають клієнти Ощадбанку. З кожним роком дедалі більше українських родин долучаються до проведення енергоефективних заходів у своїх домівках», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Однією з переваг Ощадбанку є найширша партнерська мережа виробників, постачальників і дилерів енергоефективного обладнання по всій країні – понад 8 тис. продавців. Завдяки активній співпраці Ощадбанку з міськими, районними та обласними державними адміністраціями клієнти можуть одночасно отримувати компенсацію як від уряду, так і від місцевої влади. Кількість  регіональних партнерських програм енергоефективності між банком та обласними державними адміністраціями, районними державними адміністраціями, муніципалітетами нараховує 90.

При придбанні твердопаливного котла держава компенсує фізичним особам 20% суми кредиту (до 12 тис. грн.). При придбанні енергоефективного обладнання та матеріалів для приватного будинку компенсація становить 35% суми кредиту (до 14 тис. грн.). Для субсидіантів компенсація становить 35% (максимум 12 тис. грн. та 14 тис. грн. на котли та матеріали відповідно). Таким чином, отримувачі субсидії мають нагоду істотно заощадити кошти при здійсненні тепломодернізації свого житла, зокрема, надавши довідку про отримання субсидії до Ощадбанку у випадку, коли планується придбання твердопаливного котла. Для одержання такої довідки отримувачам субсидії необхідно звернутись до управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації, надавши при зверненні паспорт чи інший документ, що посвідчує особу заявника.

Додаткову інформацію щодо оформлення «теплого кредиту» можна отримати за телефоном «гарячої лінії» Ощадбанку (0 800 210 800), щодо видачі довідки про отримання субсидії — в управлінні соціального захисту населення особисто чи за телефоном (06463)2-13-61.

За матеріалами Прес-служби Ощадбанку