Прес-центр3 cічня 2019, 11:01

Управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації повідомляє

В управлінні соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації діє відділ соціального обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці, який щодня розглядає проблеми осіб з особливими потребами. Робота відділу направлена на соціальну підтримку пільгових категорій населення - забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, організація санаторно-курортного лікування, направлення на соціальне обслуговування громадян, які потребують  сторонньої допомоги та інше.

В поточному році впроваджено новий механізм забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю. Відтепер фінансування забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю здійснюють органи соціального захисту населення. Запроваджено індивідуальне замовлення на виготовлення або постачання протезів верхніх та нижніх кінцівок, ортезів шарнірних нижніх кінцівок та крісел колісних на основі укладання тристороннього договору між особою з інвалідністю, підприємством та органом соціального захисту населення, інших виробів – на основі двостороннього договору між підприємством та органом соціального захисту.

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації  отримало подяку за плідну співпрацю по державній програмі з забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю.