Прес-центр28 лютого 2020, 08:02

Увага громадські обговорення!

 

Виконуючи норми статей 19 та 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», 26.02.2020 року в с. Ганусівка та с. Донцівка відбулися громадські слухання та обговорення розробленої містобудівної документації, а саме нових генеральних планів села Ганусівка та села Донцівка. Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. Тому представити принципові напрямки подальшого розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту приїхали його розробники - представники ДП Українського державного науково-дослідного інституту проектування «ДІПРОМІСТО» ім. Ю.М.Білоконя науковий співробітник Потиченко О.М. та головний архітектор проекту Айлькова Г.В. Документ містить інформацію про демографічні, соціальні й економічні показники стану розвитку місцевої громади, які зумовлюють попит розвитку громади.
Нові генеральні плани будуть вважатися дійсними після дотримання процедури його погодження, згідно чинного законодавства, а саме отримання позитивних висновків обласних служб, розгляду на містобудівній раді при Департаменті будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації, після його затвердженні на сесії сільських рад.
Розділи «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони)» та «Стратегічна екологічна оцінка» будуть виконуватися за окремими завданнями на розроблення.